Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@12:46:03 GMT

حسین(ع) تمام حقیقت توحید است

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۴۵۴۵۲

حسین(ع) تمام حقیقت توحید است

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی حشمت الله قنبری همدانی شب گذشته، 20 مهر ماه، در مسجد نورالمهدی مشهد در خصوص جریان سازی و تحلیل سیاسی شخصیت های کربلا اظهار کرد: حضرت سیدالشهدا(ع) در مکتوبی که در آخرین شب درنگشان در مدینه به محمد حنفیه تحویل دادند، اعلام داشتند این قیام برای ماجراجویی و  خودنمایی نبود.       

وی با بیان اینکه خروج امام حسین(ع) برای اصلاح امت پیامبر(ص) بود، افزود: عبارت امت پیامبر اکرم(ص) به این معناست که نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) و حرکت اصلاحی او در سال 60 شروع شد اما تاریخ انقضا ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این کارشناس مذهبی افزود: موج قیام حسین بن علی(ع) طراوت و شادایی خود را حفظ کرده و هر جایی قرار باشد از حرکتی بر پایه عدالت، حقانیت و شرافت سخنی گفته شود، یکی از مهم ترین نمادهای آن به سید الشهدا(ع) اشاره دارد. سید الشهدا(ع) رخوت را از بشریت گرفت و به زندگی بشر معنا داد. کار سید الشهدا(ع) در تعاریف نمی گنجد. 

قنبری همدانی  با بیان اینکه حقیقتی که در کربلا به وقوع پیوست، راهکاری  برای اندازه گیری هر حرکت خیرخواهانه برپایه اسلام است، گفت: این یعنی خانواده اسلامی خانواده ای است که در بین اهل خانه معروف اقامه، انکار منکر و زشتی رسمیت نداشته باشد. جریان لطیف و نرم افزاری سید الشهدا(ع) به گونه ای است که نرسیده به کربلا تکلیف مشخص است؛ این تکلیف با لقمه ای که افراد در زندگی می خورند، مشخص می شود.

وی با اشاره به اینکه امام در روز واقعه سه گروه را مرخص کردند، خاطرنشان کرد: گروه اول مردمانی هستند که تعلق خاطر به دنیا دارند. گروه دوم مردمانی هستند که دنبال به دست آوردن ثروت هستند. این افراد  قلب های شان با امام ولی شمشیر آن ها با بنی امیه بود و به دنبال دنیا بودند. گروه سوم نیز کسانی بودند که حق الناس بر گردن آن ها بود. تمام نهضت عاشورا یک هویت نرم است. نمی توان حقوق مردم را ضایع کرد و در عین حال در خیمه سیدالشهدا(ع) ماند.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: به همین علت پیامبر اکرم(ص) تمام موجودیت خود را درحسین ابن علی(ع)  می دید. پیامبر اکرم(ص) فرمود «تمام وجود من با وحی و نبوت را در حسین ابن علی(ع) ببینید». این وجود پیامبر(ص) را مردم زمانی دیدند که سر حسین ابن علی(ع) را در شهر کوفه می گرداندند. درست آن زمانی که سر حسین ابن علی(ع) قرآن تلاوت می کرد. در حقیقت بعثت در این حادثه اتفاق افتاد که و وحی نازل و بر لب های حسین ابن علی(ع) جاری شد.

قنبری همدانی اشاره کرد: وجود مقدس امام حسین(ع) جامعه مخاطب خود را کاملا مشخص کرده است.  امام حسین(ع) فرمودند «اگر مردم قول من را قبول کردند، حرف خدا را قبول کرده اند؛ مردم بر امام منت ندارند اما اگر این ها تبعیت نکردند، من صبر می کنم». این صبری که حسین ابن علی(ع) از آن یاد می کند، صبری نیست که در روز واقعه انجام می دهد. آن روز وجود مبارک او تبدیل به قله صبر و عظمتی شد که تا پیشگاه تاریخ و تا روزی که قیامت برپا می شود، به یادگار خواهد ماند. باید امام حسین(ع) را فهمید و احساس کرد. حسین ابن علی(ع) اسطوره نیست بلکه تمام حقیقت توحید و فیض در جریان حق تعالی است که از رگ گردن به ما نزدیک تر است. 

این کارشناس مذهبی بیان کرد: در این سخن امام حسین(ع) از بنی امیه صحبت نشده است  بلکه سخن او با تمام امت جدش است که تا انقراض آدم ادامه پیدا می کند. از این سخن معلوم می شود که حسین بن علی(ع) به عنوان حجت قاطع پیوسته افاضه می کند و هر کسی که دستش در دست قدرتمند سیدالشهد(ع)ا قرار نگیرد، فرق نمی کند چه کسی با چه امکانات و تحصیلاتی باشد، در اردوگاه بنی امیه است؛ در واقع چنین شخصی نه تنها از قوم بنی امیه است بلکه خود یزید است. 

وی تصریح کرد: امام یک اقدام شگفت انگیز انجام داد و آن این بود که با خروج از مدینه خاندان وحی را یک جا از مدینه بیرون آورد. روزی که امام حسین(ع) اعلام کردند همه حرکت کنند؛ برخی این سوال را مطرح کردند که ایشان اگر برای جنگ می رود، چرا خانواده و حضرت زینب(س) را با خود می برد؟ عده ای برای خیرخواهی این را می گفتند اما عده ای مانند عبدالله ابن عمر می گفت «من از پیغمبر(ص) شنیدم که اگر حسین(ع) کشته شود و خون او ریخته شود، خدا لباس ذلت بر تن امت می پوشاند».در واقع سخن این است که حسین ابن علی(ع) لباس عزت و شرافت را بر تن این امت است. اگر امام حسین(ع) لباس صیانت از امت است، پس باید حفظش کرد.

هر جا حسین(ع) باشد، آثار تحول را در آنجا باید دید
قنبری همدانی گفت: عبدالله ابن عباس می گوید «وقتی عقلیه بنی هاشم با حسین ابن علی(ع) از مدینه رفت، کرسی علم و تفسیر قرآن در مدینه افول کرد». پاسخ به این سوال که چرا برخی اصرار داشتند زینب(س) با حسین(ع) نباید برود، به بعد از واقعه کربلا مرتبط است. بعدها تاریخ نشان داد کربلای بدون زینب(س) بی روح است. زینب جامه عزت بر حماسه حسینی است. اگر موفق می شدند زینب(س) را در مدینه نگه دارند، نباید تردید کرد که تاریخ را به نفع خود تغییر می دادند. 

وی اظهار کرد: کربلا جنگ نرم پیچیده است. بخش بسیار مهم آن جریان های برانداز یا غافل است و روی این برنامه ریزی کرده بودند که قیام حسین ابن علی(ع) را فقط در کربلا حفظ کنند. کربلا یک الگو است که قدرت حرکت آفرینی و معجزه تربیت آفرینی دارد. این حادثه می تواند نشاطی درست کند که پیرمرد 80 ساله را هم تراز با یک جوان 20 ساله در خلق حماسه کند. این نظام الگویی باید وارد زندگی شود. هرجا حسین ابن علی(ع) باشد، عزت است؛ فرقی نمی کند در چه دوره ای از تاریخ باشد. در حقیقت هر جا حسین(ع) باشد، آثار تحول را در آنجا باید دید. 

اهل سیاست باید در ترازوی دین خدمت کنند، نباید طبع مردم را به رشوه عادت دهند
قنبری همدانی یادآور شد: در زمانی که امام حسین(ع) پا به رکاب جهاد گذاشت، غیر از خانواده خود کسی او را اجابت نکرد. یزید مدل یک رفتار سیاسی است؛ زمانی که او در قصر حکومتی نشسته بود، گفت «پدرم رفت؛ بد یا خوب امرش با خداست؛ هر چه پدرم در یک فصل اکرام می کرد، من در یک ماه اکرام می کنم». به تعبیر امروزی یارانه های شما مردم را سه برابر می کنم. اینجا تنها واژه عوض شده است اما هویت همان است. اگر اهل سیاست در ترازوی دین خدمت کنند، نباید طبع مردم را به رشوه عادت دهند و وعده دروغی دهند که خیری در آن نیست.

وی یادآور شد: مردم کوفه برای اینکه در بین خانواده امام حسین(ع) تاثیر بگذارند، گفتند اینا گرسنه و تشنه هستند. همین که شروع به توزیع کمک ها به اسرا کردند، زینب کبری(س) فریاد کشید «صدقه حرام است؛ شما بهترین ما را کشتید. عقبه ما کربلاست. ما باید حلقه تحریم شما را بشکنیم». زینب(س) اربعین را ایجاد کرد.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: خیلی از زنان جامعه ما هم تراز با زینب(س) و باشکوه هستند. صحبت های همسران شهدای مدافع حرم را که می شنوم، احساس می کنم 100 سال علم فهم فقه دارد. جنس حرف هایی بعضا می زنند، جنس همان سخنان ام وهب و رباب است. اگر غیرت و اعتقاد مردم نبود، نباید تردید کردکه امروز اینجا نایستاده بودیم. فراخوان سیدالشهدا(ع) به ما این است که پیوسته سر در زندگی خود داشته و مراقب درآمدهای خود باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف نهضت حسینی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی اظهار کرد: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی دارد؛ تاریخچه‌ای در جهت کشف حقیقت، آزادی، استقلال که با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم شکل گرفته و جان‌مایه آن حقیقت طلبی و آزادی خواهی است.

وی با اشاره به جنبش دانشجویی در فرانسه سال ۱۹۶۷ افزود: جنبش دانشجویی در آن سال از قلب اروپا و فرانسه و آمریکا تا جنبش‌های دانشجویی در دیگر کشور‌ها و حتی ایران در تقابل با رژیم منحوش شاه گسترده شد و جنبش دانشجویی در ایران در بدو انقلاب در جهت تثبیت آزمان‌های انقلاب تا کنون فعال بوده است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: این تاریخ پر افتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانان است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل خورده و به همین دلیل همواره مخاطب اصلی پیامبران و همه رهبران حقیقت جوی عالم جوانان بوده اند. البته این جنبش بعد از ۱۹۶۸ به اشکال مختلف سرکوب شد و نظام سرمایه داری با تمهیدات نهادی و سرمایه داری ابن جنبش را درون خود مضمحل کرد.

وی تاکید کرد: جنبش‌های دانشجویی دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ دراروپا به تدریج به جنبش‌های سبک زندگی تبدیل شد و تکثیر اوقات فراغت و صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی و توان‌های جوانان را در مسیر انحرافی سامان داد که این خواست دول سلطه بود و آرمان‌های بلند دانشجویی به حاشیه رفت.

کلانتری به وضعیت جنبش دانشجویی پس از پایان دفاع مقدس در ایرات اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی در این میان اتفاق بزرگی بود و تاثیراتی در متن جامعه اروپا، خاورمیانه و ملل دنبال استقلال داشت و گذاشت؛ اما واقعیت این است که دولت پس از جنگ، روند عادی سازی روابط را در پیش گرفت و به این شکل بسیاری از پتانسیل و ظرفیت جنبش دانشجویی را به درون معطوف کرد و مانع از گسترش این ظرفیت عظیم شد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد:، اما در طول تاریخ مسئله فلسطین همواره مسئله اصلی جنبش دانشجویی ایران و جهان بوده است و به رغم کاربست تمام ابزار‌ها برای سرکوب آن، امروزه مسئله غزه و فلسطین به مسئله محوری جریان لای دانشجویی دنیا تبدیل و مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویان شده است و به تدریج بسط و گسترش خواهد یافت و تبدیل به جنبش ضد سلطه می‌شود که دامن غرب و آمریکا را می‌گیرد.

وی با طرح این سوال به سخنان خود ادامه داد که وظیفه ما در این کارزار رسانه‌ای دشوار چیست؟ و در پاسخ گفت: ما در شرایط نابرابر رسانه‌ای هستیم و در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. البته داشته‌های ما زیاد است؛ اما در مقایسه با جبهه دشمن با مالکیت اکثر پلتفرم‌ها (سکو‌های نشر اخبار) قابل مقایسه با توان و داشته‌های ما نیست. اما توان و داشته‌های ما در متن جوامع تکثیر شده و باید این امر را پاس داریم، توانی که فراتر از مناسبات در سطح رسمی و سازوکار‌های اداری است. دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا هسته‌های مقا نت را با کارزار رسانه‌ای در متن جوامع تکثیر و هسته‌های مقاومت و حمایت از ملت فلسطین را شکل دهند.

کلانتری گفت: قطع و یقین نماد عقلانیت و مدنیت در متن دانشگاه‌ها مجموعه‌های رسانه‌ای و نشریات دانشجویی هستند، این هم به این علت است که اساسا نوشتار فضلی بر گفتار دارد و گفتار پیچیده بر احساسات است.

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: نگاشتن همراه با تفکر و طمانینه است، عاقبت اندیشی در نوشتار بیشتر از گفتار است و مهار احساسات که گفتار را به خود می‌پیچد در نوشتار بسی کمتر است؛ بنابراین تلالو حقیقت در نوشتار بیش از گفتار است و باید این حقیقت طلبی و حقیقت جویی و حقیقت نگاری را پاس داشت.

وی افزود: دانشجویان این فضل را در نشریات خود تکثیر می‌کنند، نشریات عقلانیت را در دانشگاه تکثیر می‌کنند، اساسا کسی که اهل تفکر است، نمی‌تواند خشونت طلب باشد و صلح جو و حامی ارزش‌های اصیل انسانی و الهی نباشد؛ بنابراین باید چنین ظرفیت‌هایی را پاس داشته و قدردان آن‌ها باشیم، همچنین اخذ مجوز نشریات را بیشتر تسهیل کنیم تا هر اندیشه‌ای فرصت ارائه نقد و نظر خود را داشته باشد و فضایی برای گفت و گوی مکتوب و معقول باشد، اگر چنین کاری کنیم متن جامعه هم از این مواهب برخوردار خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خطاب به دانشجویان نشریات دانشجویی گفت: خواهشمندم خط قرمز‌های خودساخته بنده و سایر مسئولان را کنار بگذارید و طاقت و تحمل خود را بالا ببرید، باید به جوانانی که امام و رهبری به آنها اعتماد کرده اند، اعتماد کنیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اجلاس پیرغلامان به دنبال تکریم جایگاه ذاکران امام حسین است
  • به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های فرهنگی برای اجرای برنامه‌های دهه کرامت
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد ایمیل/ ۸۰درصد ایمیل‌های ارسالی روزانه اسپم هستند!
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد ایمیل/ ۸۰% ایمیل‌های ارسالی روزانه اسپم هستند!
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • یک حقیقت؛ منچستریونایتد سرمربی مناسبی ندارد
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است